top of page

Padel on the Beats

Zondag 11 september 2022  ons eerste Padel-evenement: "Padel on the Beats"

Een prachtige dag met een leuke en sportieve groep padellers. Onder leiding van de trainers van Smart Padel Academy is de dag succesvol verlopen. Voor alle deelnemers eerst een korte introductie met padel en een clinic met de basistechnieken. 

Na een spectaculaire demonstratie van Smart Padel Academy is de dag afgesloten in een toernooivorm!

Wij hopen dat alle deelnemers hebben genoten van deze leuke en leerzame dag, en willen graag nogmaals bedanken:

Mart Huveneers en zijn trainers van Smart Padel Academy
Noah Catena (DJ)

Racketclub Overhout
 

Houdt onze socials in de gaten om op de hoogte te blijven van komende evenementen!

RJ22-7-PADEL-05006.jpg

Turner Sports meets Smart Padel Academy

Begin 2021 kwamen wij in contact met Mart Huveneers van Smart Padel Academy. Een echte rot in het racketsport vak en pionier in Padel. Zijn enthousiasme over de Padel sport sprak ons aan en wij zochten naar alternatieven en/of producten naast onze wintersport collectie en activiteiten. “Padel was de toekomst” zei Mart en gaf ons aan zelf te spelen. Super enthousiast werden wij van deze leuke, laagdrempelige, actieve sport. ‘Turner meets Padel of Padel meets Turner’, whatever.


We zijn er direct mee aan de slag gegaan en er volgde een tijd van samples produceren, testen en modificeren. Volgens Mart was er een schreeuwend tekort aan huur en leenrackets bij de banen. Ook kids en Junior rackets is volop vraag naar. Daarnaast zou een Pro racket ook niet misstaan in de collectie.
In samenspraak met Mart en onze designer Sjoerd is er inmiddels een compacte collectie rackets geproduceerd. Drie shapes, drie kwaliteiten en vijf designs in top kwaliteit rackets, ballen en we zijn inmiddels al weer een stap verder met Padel kleding, schoeisel en accessoires.


We noemen Mart inmiddels TURNER ambassadeur, hij kent onze producten, geeft advies waar nodig en er zijn veel ideeën en potentie voor de toekomst.

Voor meer informatie over Smart Padel Academy:

https://www.smartpadelacademy.nl

Mart_TPR100_1.jpg
Mart_TPR110_1.jpg

Wat is Padel

Verrassend. Bij padel gaat de bal elke keer weer net anders dan je verwacht. In de kooi moet je op alles voorbereid zijn. De bal gaat telkens weer anders, en net als je denkt verslagen te zijn, krijg je onverwacht toch weer een tweede kans, bijvoorbeeld door hulp van de wanden. Maar ook het hekwerk van de kooi doet mee in het spel en je mag zelfs helemaal buiten de kooi de bal nog terugspelen. In iedere wedstrijd zitten altijd ook lange en spectaculaire rally’s. Oftewel: Expect the Unexpected!

De snelst groeiende nieuwe sport in Nederland

Padel groeit hard in Nederland. Steeds meer mensen ontdekken hoe leuk padel is en raken verslaafd. Op dit moment zijn er al ruim 500 padelbanen op 200 verschillende locaties. We verwachten dat er in 2024 op zo'n 400 locaties 1100 padelbanen zijn. Tevens verwachten we dat over tien jaar zo’n 500 tennisverenigingen de keuze hebben gemaakt voor een of twee padelbanen.

bottom of page